Giovanni

Giovanni

Project Description

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Vuurwerk in het gezicht, 2006
Ik had mijn eerste machine, de Bicom 2000, 2 maanden in huis toen bij mijn eigen zoon  een zelfgemaakte vuurwerkbommetje in zijn gezicht ontplofte terwijl hij hem uit een betonnen bak wilde pakken omdat hij niet afging…..

[/vc_column_text][vc_column_text]

Paniek natuurlijk, grote blaren op beide handen, hele gezicht vol blaren en opgezet, gezichtshaar weggebrand, wenkbrauwen, wimpers etc. heel veel pijn en in shock. Na lange tijd onder de douche eerst aan de machine, daarna zouden we naar de huisartsenpost gaan. Tja wat doe je hiermee?

[/vc_column_text][vc_column_text]

Handboek erbij; Brandwonden,  er stonden een paar programma’s genoemd en aanwijzingen hoe te handelen. Alle aanwezige electroden met natte theedoeken over zijn gezicht en handen gelegd en hem tegen de behandelmat aan laten zitten. Hij moest vastgehouden worden omdat hij nog steeds hevig trilde en in paniek/shock was. De electroden werden gloeiend heet riep hij uit, de brand werd letterlijk uit zijn lichaam getrokken. Na 5 minuten nam de pijn af en werd hij rustig, na 15 minuten was hij helemaal bijgetrokken en rustig. We hebben een olie meegedraaid en daarmee elk uur de blaren en plekken ingesmeerd.

[/vc_column_text][vc_column_text]

De volgende dag waren de meeste blaren weg (foto 25 mei) behalve op één hand waar we niet voldoende elektroden voor hadden gehad. In het ziekenhuis waar we toch even langs gingen de volgende dag zeiden ze dat het wel heel bijzonder was dat hij maar op één hand brandwonden had vooral omdat ze tot 2e graads waren. Zijn andere hand en gezicht leken wel alleen maar geschroeid. Die ene hand ging in de zilverzalf en dikke lagen verband. De pijn in die hand werd zo erg dat we na 2 dagen het verband eraf hebben gehaald en ook daar met de olie zijn gaan smeren net als op zijn gezicht en andere hand. De pijn werd toen snel minder. De genezing ging supersnel, na een week was de huid helemaal verveld en glad. Er zijn geen littekens achter gebleven behalve op de hand die niet goed met de bicom is behandeld en 2 dagen ingepakt heeft gezeten. Het restantje olie ligt nu na 8 jaar nog steeds in de keukenlade en werkt nog steeds bij een brandblaartje .

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”0″ images=”6004,6005,6006,6007″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]

  Add to Favorites

Project Details

Date 28 maart 2015 Categories Author host