Dieren

Home / Dieren

Ook voor dieren!

Ik behandel ook dieren, van voornamelijk honden, katten en paarden tot tropische vogels en koeien.

Er is in principe vrijwel geen verschil met de therapie bij mensen alleen heb ik de eigenaar nodig als begeleider en voor aanvullende informatie. Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid en uitvoering van de adviezen geheel bij de eigenaar, dus ook daar is die samenwerking heel erg belangrijk. Ik kan het niet alleen!

Persoonlijk heb ik altijd veel huisdieren gehad, lange tijd een complete boerderij met ponnies, paarden, schapen, geiten, kippen en veel soorten knaagdieren. Daarnaast zijn er altijd (soms wel erg veel) honden en katten geweest. Ik heb de 4-jarige opleiding Homeopathie voor dieren bij de school voor Homeopathie te Amersfoort gedaan. In Duitsland heb ik naast de humane ook de veterinaire Bioresonantie opleidingen gevolgd. Nog steeds volg ik ook op veterinair niveau verdiepingsseminars en bijscholingen. Tevens heb ik aanvullende cursussen gevolgd met betrekking tot voedingssupplementen, aromatherapie en paardenmassage. Naast de homeopathie gebruik ik dit om de Bioresonantie-therapie eventueel te kunnen ondersteunen of te begeleiden. Ik zit in een werkgroep met collega veterinaire therapeuten en dierenartsen zodat we onze ervaringen uit kunnen wisselen. Ook bij de dieren zet ik tegenwoordig regelmatig de Trikombin in. Er zijn in Europa maar enkele therapeuten die dit doen. Sinds 2014 geef ik lezingen op een congres in München ( Duitsland) voor collega’s uit heel Europa. Dit jaar heb ik op dat congres ook over mijn veterinaire resultaten gesproken.

Tijdens het testen zit, ligt of staat een wat groter dier naast of bij u, een paard krijgt de behandelmat op de rug, de meeste andere dieren liggen op deze mat. Een kleiner dier kan op de behandeltafel, bij u op schoot, of in een vervoersbench blijven zitten. In het begin kunnen ze de praktijkruimte even verkennen terwijl wij de problemen bespreken. Daarna ga ik testen en breng ik daarvoor meestal een elektrode rond de hals aan zodat het dier niet heel stil voor de machine hoeft te blijven zitten. Een paard kan gewoon in de trailer blijven staan. Zodra we gaan behandelen gaat het dier zich meestal direct en ontspannen en vaak gapen, zich uitrekken en/of languit liggen en slapen. Paarden gaan vaak gapen, mesten en je ziet aan de oortjes dat ze zeer attent zijn op wat er allemaal gebeurt. Ook bij hen volgt meestal een diepe ontspanning.

Een afspraak maken?

Lees ook het verhaal van Noha

Zo blij dat wij Bioresonantie-therapie (BRT) van Lucia van der Bent hebben ingezet voor onze Noha! 

Korte samenvatting: Noha heeft een onderbeen operatie gehad met plaatsing van een plaat vanwege breuk door slechte banden en pezen. Op 13 april is deze operatie goed verlopen. De arts van Anicura heeft ons nadrukkelijk gezegd dat Noha niet aan de wond mocht likken. Dit zou bacteriën veroorzaken bij de plaat en dan zou plaat verwijderd moeten worden.